2010.04.05

Faalangst

www.faalangst.nlOp de Nederlandse website http://www.faalangst.nl vind je als leerlingbegeleider, mentor, ouder of leerling een antwoord op alle vragen over faalangst. Althans volgens de makers van deze website. Of dat echt zo is, laat ik even in het midden. Wat niet wegneemt dat dit kwalitatief gezien een zeer goede thema-website is. De organisatie achter deze website is het Nederlandse Ortho Consult.  Als ik daar nog aan toevoeg dat Ard Nieuwenbroek één van de grote namen achter Ortho Consult is, dan wordt het voor de kenners onmiddellijk duidelijk waarom ik www.faalangst.nl zo een belangrijke website vind. Ard Nieuwenbroek is communicatietrainer en contextueel therapeut. Zijn ultieme doel is het activeren van de kracht die in mensen altijd, maar vaak verborgen, aanwezig is. Op zijn naam staan inmiddels 25 boeken. De meest bekende gaan over het thema 'Faalangst'.

Zijn kennis over faalangst is zeer duidelijk op deze website aanwezig. Niet in het minst in de rubriek artikelen. In deze rubriek vind je trouwens ook artikelen van de hand van Jan Ruigrok, met wie Ard Nieuwenbroek het Handboek faalangsttraining schreef.

In de rubriek verhalen krijgen de ervaringsdeskundigen, de mensen met faalangst dus, het woord. Wie deze verhalen één voor één doorneemt, zal zeker verrast zijn door de talrijke verschijningsvormen die faalangst kan aannemen.

Op zoek naar materialen om faalangst bespreekbaar te maken? Die vind je in de rubriek werkdocumenten. Zo mag je de Faalangstkaart examens 2010 zeker niet missen of de Ridderpoort vragenlijst, een niet gevalideerde vragenlijst die voor bedoeld is om een eerste indicatie bij faalangst te stellen.

Een absolute aanrader!

19:20 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: faalangst, zorg | |

De commentaren zijn gesloten.