2009.12.23

ADDitude

additudeOnlangs ontdekte ik deze website waar je heel wat nuttige informatie kunt vinden over AD(H)D. ADDitude is een Amerikaans tijdschrift dat AD(H)D en leerstoornissen als thema heeft. De kwaliteit van de artikels wordt bewaakt door een wetenschappelijk panel. Onzin zul je er dus niet direct op vinden. De website bij dit tijdschrift vertrekt vanuit 5 grote rubrieken.

In de rubriek Adult ADHD vind je heel wat informatie over aandachtsstoornissen bij volwassenen. Je krijgt er ondere andere tips en adviezen in verband met tijdsgebruik, carrièreplanning, organisatie en het omgaan met de eigen 'symptomen'.

De rubriek Parenting ADHD Children bevat adviezen voor ouders in verband met belonen en straffen, sociale problemen en gedragsproblemen bij hun kinderen. Ze krijgen ook tips om het leven van hun kind te helpen organiseren.

ADHD Treatment staat in het teken van de behandeling van AD(H)D. Zowel de medische als niet-medische therapieën krijgen hier een plaats. Deze rubriek is in het bijzonder interessant omdat je van bepaalde therapieën, bijvoorbeeld de theorie van de Omega 3-vetzuren, snel de oorsprong kunt achterhalen.

De rubriek School & Learning Disabilities bevat dan weer informatie die gericht is op ouders van schoolgaande kinderen met AD(H)D en leerkrachten. Ook in deze rubriek gaat er heel wat aandacht naar het zich organiseren. Verder vind je er heel wat maatregelen die bij ons onder de sticordimaatregelen zouden vallen. Toch maar even nakijken dus.

Algemene informatie over AD(H)D vind je tenslotte in de rubriek About ADHD. Maar er is meer. Klik ook eens op de link ADHD printables die je overal op de website tegenkomt. Je kunt dan een heleboel praktische fiches met tips en adviezen gratis van het Internet halen. Deze tips en adviezen verschenen eerder in het gedrukte tijdschrift. Doen!

17:47 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: leerproblemen, adhd, add | |

De commentaren zijn gesloten.