2009.07.18

Stichting schriftontwikkeling

stichting schriftontwikkelingAlles wat je al eerder wou weten over schrijven, zo zou je de inhoud van deze website kunnen omschrijven. De eigenaar van deze website is de Nederlandse Stichting schriftontwikkeling. Deze stichting is het Nationaal Expertisecentrum ter bevordering van de handschrifts- en toetsenbordvaardigheidsontwikkeling. Daarbij richten ze zich op het basisonderwijs.

De website bevat een schat aan informatie over het thema. Te veel om op te noemen. Zeker te lezen is de visie van de stichting op het schrijfonderwijs en de rubriek schrijfmotoriek en leesbaarheid. Ook de algemene en (soms zeer) kritische bespreking van schrijfmethoden is zeer interessant. Niet alleen omwille van de beoordeling van de methode maar ook omwille van uitleg die bij de bemerkingen gegeven wordt. Lees daarop aansluitend ook de rubriek reclamepraat van methodemakers. Ook al is deze rubriek bijwijlen humoristisch en sarcastisch, toch heeft hij een ernstige boodschap.

Wist je verder dat volgens de stichting:

Dit en nog veel meer lees je op www.schriftontwikkeling.nl.

13:19 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: schrijven, motoriek, schrijfmotoriek, handschrift, fijne motoriek, motorische ontwikkeling, schrijfonderwijs | |

De commentaren zijn gesloten.