2008.02.17

Impuls Digitaal

impulsImpuls is een vereniging van volwassenen met ADHD. Ze is opgericht voor die volwassenen die niet over hun ADHD heengegroeid zijn - en dat zijn er zo'n 1 à 2 procent van alle kinderen die ADHD hadden. Deze Nederlandse vereniging biedt aan hun doelgroep verschillende mogelijkheden, zoals lotgenotencontact, symposia, een internetforum en dergelijke meer.

Op hun website vind je onder de rubriek Lezen over ADHD heel wat nuttig leesvoer over ADHD bij volwassenen. Naast praktische informatie over medicatie en het beheren van geld vind je er onder andere ook nuttige informatie over de comorbiditeit van ADHD met andere stoornissen of problemen. Zeer interessant is ook het archief met daarin de artikels (in PDF-formaat) die verschenen in het tijdschrift van de vereniging, Impulsief.

Veel van de informatie op deze website is ook relevant voor jonge volwassenen in het hoger onderwijs of jongeren die na het secundair onderwijs direct een plaatsje zoeken op een werkvloer. Vandaar vond ik het nodig ze ook te vermelden op deze weblog.

12:01 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: autismespectrum, adhd, add, ass | |

De commentaren zijn gesloten.