2008.01.11

Vlaamse Brussenwerking

brussenOok Vlaanderen heeft een Brussenwerking. Op Internet vind je ze op http://www.brussen.be/. Deze werking wil een kennis- en ondersteuningscentrum zijn voor brussen, ouders, beroepsmensen en alle andere belanghebbenden. De brussen van een kind met een handicap zijn te vaak een vergeten groep. De Brussenwerking wil dan ook voor de ouders en professionelen de plaats en het belang van de brussen in het gezin benadrukken. Ook zij hebben aandacht en begeleiding nodig.

brussen algemeenOnder deze knop vind je informatie over de historiek en werking van deze organisatie, beschikbare documentatie, de belevingswereld van brussen en hun ervaringen en verwijzingen naar andere soortgelijke organisaties. Je kunt er ook inschrijven op de nieuwsbrief of deelnemen aan een forum.

 

brussen doelgroepOnder deze knop vind je de drie doelgroepen van de Brussenwerking terug. De doelgroep Ik ben brus is opgedeeld in drie leeftijdscategorieën (4 tot 12 jaar, 12 tot 18 jaar, 18 jaar en ouder). Zij vinden hier informatie op maat. De doelgroep Ik ben ouder richt zich vanzelfsprekend tot de ouders. Zij vinden hier onder andere een aantal tips om op de vragen van de brussen te kunnen antwoorden. De doelgroep Andere richt zich naar beroepsmensen, studenten, vrijwilligers en leerkrachten. De beroepsmensen en studenten vinden onder hun rubriek onder andere spellen die de Brussenwerking al heeft uitgewerkt. De leerkrachten vinden onder hun rubriek dan weer aan adressenlijst van organisaties die hun de educatieve koffer Gewoon anders, gewoon leren over anders zijn gratis uitlenen. Deze koffer bevat een lessenreeks voor het basisonderwijs over anders zijn en werd uitgewerkt door de Brussenwerking in samenwerking met Gezin en handicap.

21:52 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: brussen, beperking, handicap, ziekte | |

De commentaren zijn gesloten.