2007.12.09

Bednet

bednetBednet heeft als doelgroep langdurig en chronisch zieke kinderen en jongeren. Het wil hen de kans geven om vanop afstand in contact te blijven met de eigen school.

Elk kind krijgt hiervoor een virtuele klas op een afgesloten gedeelte van www.bednet.be. Hier kan hij in contact komen met zijn leerkracht, zijn klasgenoten en eventueel begeleiders of leerkrachten van de ziekenhuisschool of het thuisonderwijs. Deze klas zal een echte klas zo goed mogelijk benaderen waarbij de zieke leerling alles kan zien wat er gebeurt en met iedereen kan spreken. In deze persoonlijke elektronische leeromgeving zal de thuisschool ook allerlei lessen, taken, toetsen en berichtjes kunnen plaatsen. Op de virtuele speelplaats zal de zieke leerling kunnen spelen en zijn vrienden ontmoeten.

Bednet is momenteel toegankelijk op drie niveaus: dat van de kinderen van 6 tot 12 jaar, dat van de jongeren van 12 tot 18 jaar en dat van de jongeren ouder dan 18 jaar. Het taalgebruik is aangepast aan de leeftijdscategorie. Meer en uitgebreide informatie vind je op de website zelf.

19:58 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: langdurig ziek, thuisonderwijs, ziekenhuisschool, ziekte | |

De commentaren zijn gesloten.