2007.11.18

Waarden en normen in het basisonderwijs

waarden en normenDe website www.waarden.org maakt deel uit van de multimediale leeromgeving die in Nederland ontwikkeld wordt voor de toekomstige leerkrachten basisonderwijs. Zoals de naam het zegt, is ze helemaal gewijd aan het thema waarden en normen in het onderwijs.

In de onderwijswerkplaats worden er allerlei materialen en lessuggesties in verband met waarden en normen samengebracht. Je vindt er onder andere verhalen, liedjes, spellen en allerlei beeldmateriaal. Bij de lessuggesties worden er thema's aangehaald zoals pesten, helpen en regels. Deze werkplaats is nog in volle uitbouw, dus regelmatig bezoeken is de boodschap.

De rubriek studielandschap is verdeeld in een zevental studiehoeken en biedt heel wat studie- en verdiepingsmateriaal. Er zijn onder andere verwijzingen naar andere websites rond waarden en normen, een verzameling artikels en een compilatie van belangrijke documenten te vinden.

Verder is er ruimte voor discussie over het thema waarden en normen en een plaats waar je recente berichten kunt raadplegen.

22:13 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: pesten, waarden, normen | |

De commentaren zijn gesloten.