2006.03.29

Sudbury: een blik op radicale onderwijsvernieuwing

Een Sudbury school is een school die werkt volgens het model van de Sudbury Valley School, die in 1968 werd opgericht bij Boston, Massachussetts in Amerika. Alle lessen en activiteiten worden gestart op initiatief van de studenten - er is dus geen opgelegd curriculum. Kinderen stellen zich doelen en zoeken middelen om die te bereiken. De school biedt hiervoor een veilig en ondersteunend kader. Er zijn geen leeftijdsgroepen. Kinderen tussen de 4 en 18 jaar leren er van en met elkaar. De leeftijdsmix zorgt voor een rijke sociale omgeving waar veel kennis kan worden gedeeld.

De tekst hierboven haalde ik van de blog van Tuur Demeester uit Gent. Op 4 april 2006 vertrekt Tuur voor vier weken op stage naar Blue Mountain School in Oregon in de Verenigde Staten. Zijn ervaringen daar zal hij delen op zijn blog.

Aangezien ik graag bijleer, zal ik Tuur gedurende die weken volgen. Om jullie de kans te geven om hetzelfde te doen, neem ik de verwijzing naar zijn Blog ook op in de kolom hiernaast. Ik ben benieuwd!

01:31 Gepost door Lieven Coppens | Permalink | Tags: sudbury, onderwijsmethoden | |

De commentaren zijn gesloten.